Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 0,5 kilogramów
przyprawa jarzynowa 2 łyżek stołowych
masło 6 łyżek stołowych
szczypiorek posiekany 2,5 łyżek stołowych
twaróg mielony 300 gramów
koperek posiekany 1 łyżek deserowych
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny według uznaniaWykonanie:
Szczypiorek(2 łyżki) połączyć z
masłem i jarzynką. Umyte
ziemniaki po nakłuwać widelcem. Na każdym ułożyć pastę
szczypiorkową i owinąć folią aluminiową. Piec ok. 50 minut na grillu lub w piekarniku.Sos do pieczonych
ziemniaków: połączyć mielony
ser z łyżeczką siekanego
szczypiorku i siekanego
koperku, roztartym
czosnkiem, doprawić do smaku jarzynką i
sokiem z cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: