Wykonanie
« Powrót  
Kalafior w cieścieDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kalafior 1 sztuk
olej 1/2 litrów
mąka pszenna 1 szklanek
jajka 1 sztuk
piwo 3/4 szklaneksó według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Kalafiora podzielić na różyczki, wrzucić na kilka minut do osolonego wrzątku.
Mąkę wymieszać z
jajkiem i
piwem, posolić i popieprzyć.
Olej rozgrzać w rondlu.
Kalafiora maczać w cieście, a następnie smażyć na głębokim
oleju.Autor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: