ßßß Cookit - przepis na Surówka z kalarepy ze śmietaną

Surówka z kalarepy ze śmietaną

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kalarepy 8 sztuk
koper 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
śmietana kwaśna 1 szklanek
sól 1 gramów
Wykonanie:
Obrane, opłukane, obsuszone kalarepki kroimy w bardzo cienkie plasterki, delikatnie solimy, kropimy sokiem z cytryny, odstawiamy w chłodne miejsce na 20 min.Przed podaniem łączymy z koperkiem, polewamy spienioną i połączoną z przyprawami śmietaną, rozkładamy do szklanych pucharków, przybieramy piórkami koperku.
Autor: martunia0704
Zobacz inne przepisy użykownika!
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8631/Surowka-z-kalarepy-ze-smietana