ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegotwaróg 500 gramówugotowane ziemniaki 250 gramówjajko 2 sztukmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychmąka pszenna 7 łyżek stołowychsól według uznaniabułka tarta według uznaniamasło 1 łyżek stołowychWykonanie:Ser i ziemniaki przepuścić przez praskę do puree i dodać jajka oraz oba rodzaje mąki. Ciasto wyrobić drewnianą łyżką. Uformować z tego wałek o średnicy 2-3 cm można się przy tym pobawić i tępym końcem noża odcisnąć paski lub kratkę. A potem kroić wałek na skośne romby, które należy wkładać do osolonego wrzątku. Gdy wypłyną i są gotowe, wyjmować je łyżką cedzakową, a na półmisku polać masłem z bułeczką.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy mączne weg.Komentarze:Autor: armandoData: 2009-02-10próbowałem polecam smaczne;-))Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: