Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szparagi 1 kilogramów
woda osolona 500 mililitrów
ocet winny biały 250 mililitrówsłodzik w płynie 3 łyżek deserowych
pieprz ziarnisty 1 łyżek deserowych
estragon 1 łyżek deserowych
koperek 1 łyżek deserowych
trybula 1 łyżek deserowychWykonanie:
Szparagi umyć, obrać, obciąć końce. Łupiny włożyć do osolonego wrzątku i gotować około 15 minut.
Wywar odcedzić, dodać
ocet, słodzik i
pieprz, zagotować. Do wrzącego
wywaru włożyć
szparagi i gotować około 15 minut. Przełożyć do wyparzonych słoi razem z
estragonem,
koperkiem i
trybulą, zalać płynem i zamknąć (w przypadku pokrywek twist-off zakręcić od razu na gorąco).Uwagi:
Trybula w listkach,
koperek i
estragon w listkach posiekaneJarzyny i Pasztety weg.
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: