ßßß Cookit - przepis na Szparagi marynowane

Szparagi marynowane

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
szparagi 1 kilogramów
woda osolona 500 mililitrów
ocet winny biały 250 mililitrów
słodzik w płynie 3 łyżek deserowych
pieprz ziarnisty 1 łyżek deserowych
estragon 1 łyżek deserowych
koperek 1 łyżek deserowych
trybula 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Szparagi umyć, obrać, obciąć końce. Łupiny włożyć do osolonego wrzątku i gotować około 15 minut. Wywar odcedzić, dodać ocet, słodzik i pieprz, zagotować. Do wrzącego wywaru włożyć szparagi i gotować około 15 minut. Przełożyć do wyparzonych słoi razem z estragonem, koperkiem i trybulą, zalać płynem i zamknąć (w przypadku pokrywek twist-off zakręcić od razu na gorąco).
Uwagi:
Trybula w listkach, koperek i estragon w listkach posiekane
Jarzyny i Pasztety weg.
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1069/Szparagi-marynowane