Wykonanie
Szparagi pierwszy raz zagościły na moim
stole i na pewno nie ostatni. Jestem nimi zachwycona! Sezon się zaczął więc korzystam. Banalny przepis dla osób, które również pierwszy raz spotykają się ze
szparagami.

Składniki:- 500g
szparagów- łyżka
octu winnego- łyżka
musztardy sarepskiej- 2 łyżki
wody-
sól-
pieprzPrzygotowanie:
Szparagi płuczemy pod bieżącą
wodą a następnie łamiemy zdrewniałe końcówki (ułamują się same w odpowiednim miejscu). Tak przygotowane układamy w naczyniu żaroodpornym. W miseczce przygotowujemy zalewę łącząc
wodę,
ocet i
musztardę. Polewamy nią nasze
szparagi i wkładamy na godzinę do lodówki. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni i pieczemy około 30 minut. Na koniec doprawiamy
sola i
pieprzem.

Smacznego :)