ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoowoce suszone 500 gramówegzotyczna mieszanka kompotowa 1 puszkapomarancza 1 sztukgoździki 5 sztuklaska cynamonu 1 sztukwoda 1 litrówgalaretki pomarańczowe 3 sztukWykonanie:Umyte mieszane suszone owoce zalać 1 litrem wody, dodać goździki oraz laskę cynamonu i gotować do miękkości owoców. Wyjąć przyprawy i dodać mieszankę kompotową. Wsypać galaretki i dobrze wymieszać, żeby nie było grudek. Miskę wyłożyć przeźroczystą folią, na dno wylać łyżkę galantyny i ułożyć kwiat z cząstek pomarańczy (bez białych błonek). Wstawić do lodówki. Po zastygnięciu wlać resztę galantyny i odstawić, by zastygła. Gdy zastygnie, wyjąć ją z miski, operując folią i wyłożyć na ozdobny talerz. Zdjąć folię. Udekorować listkami melisy lub mięty oraz kandyzowaną skórką pomarańczową albo bitą śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: