Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
owoce suszone 500 gramówegzotyczna mieszanka kompotowa 1 puszka
pomarancza 1 sztuk
goździki 5 sztuklaska
cynamonu 1 sztuk
woda 1 litrów
galaretki pomarańczowe 3 sztukWykonanie:Umyte mieszane
suszone owoce zalać 1 litrem
wody, dodać
goździki oraz laskę
cynamonu i gotować do miękkości
owoców. Wyjąć
przyprawy i dodać mieszankę kompotową. Wsypać
galaretki i dobrze wymieszać, żeby nie było grudek. Miskę wyłożyć przeźroczystą folią, na dno wylać łyżkę galantyny i ułożyć kwiat z cząstek
pomarańczy (bez białych błonek). Wstawić do lodówki. Po zastygnięciu wlać resztę galantyny i odstawić, by zastygła. Gdy zastygnie, wyjąć ją z miski, operując folią i wyłożyć na ozdobny talerz. Zdjąć folię. Udekorować listkami
melisy lub
mięty oraz kandyzowaną
skórką pomarańczową albo
bitą śmietaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: