ßßß Cookit - przepis na Kapuśniak z kapusty kwaszonej

Kapuśniak z kapusty kwaszonej

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
bulion 1.5 litrów
kapusta kwaszona 30 dekagramów
cebula 0.5 sztuk
tłuszcz 3 dekagramów
mąka 3 dekagramów
sól według uznania
boczek wędzony 10 dekagramów
Wykonanie:
Do wrzącego wywaru włożyć kapustę i umyty boczek, razem gotować. Gdy boczek będzie miękki, wyjąć go i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, przysmażyć na tłuszczu, dodać mąkę, podrumienić, zrobić zasmażkę, podprawić kapuśniak. Doprawić do smaku solą, dodać pokrojoną wędzonkę. Podawać z pokrojonymi w kostkę, ugotowanymi ziemniakami.
Autor: Kasia i Tomek
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7902/Kapusniak-z-kapusty-kwaszonej