Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
bulion 1.5 litrów
kapusta kwaszona 30 dekagramów
cebula 0.5 sztuktłuszcz 3 dekagramów
mąka 3 dekagramów
sól według uznania
boczek wędzony 10 dekagramówWykonanie:Do wrzącego
wywaru włożyć
kapustę i umyty
boczek, razem gotować. Gdy
boczek będzie miękki, wyjąć go i pokroić w kostkę.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, przysmażyć na tłuszczu, dodać
mąkę, podrumienić, zrobić zasmażkę, podprawić kapuśniak. Doprawić do smaku
solą, dodać pokrojoną wędzonkę. Podawać z pokrojonymi w kostkę, ugotowanymi
ziemniakami.Autor:
Kasia i TomekZobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: