Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopierś z
indyka 70 dekagramów
keczup 1/2 szklanek
czosnek 2 ząbki
jogurt naturalny 200 gramów
miód 1 łyżek stołowychziarna
sezamu 2 łyżek stołowych
przyprawa do drobiu według uznaniaWykonanie:
Pierś indyka pokroić w cienkie i długie paski. Nabijać je jak harmonijkę na patyczki do szaszłyków, posypać przyprawą.
Czosnek zmiażdżyć. Wymieszać
jogurt z
keczupem,
miodem i
czosnkiem.
Mięso posmarować masą, obsypać
sezamem. Schłodzić. Smażyć na ruszcie lub na patelni.Autor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: