ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki w sezamkowej skórce

Szaszłyki w sezamkowej skórce

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pierś z indyka 70 dekagramów
keczup 1/2 szklanek
czosnek 2 ząbki
jogurt naturalny 200 gramów
miód 1 łyżek stołowych
ziarna sezamu 2 łyżek stołowych
przyprawa do drobiu według uznania
Wykonanie:
Pierś indyka pokroić w cienkie i długie paski. Nabijać je jak harmonijkę na patyczki do szaszłyków, posypać przyprawą. Czosnek zmiażdżyć. Wymieszać jogurt z keczupem, miodem i czosnkiem. Mięso posmarować masą, obsypać sezamem. Schłodzić. Smażyć na ruszcie lub na patelni.
Autor: renataliw
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8392/Szaszlyki-w-sezamkowej-skorce