Wykonanie
Upalne poranki czasami całkowicie odbierają apetyt. Ale przecież na 'dzień dobry' musimy dostarczyć naszemu organizmowi znacznie więcej, niż zastrzyk kofeiny z odrobiną
mleka. W takich momentach na pomoc przychodzą
owoce. Słodkie, lekkie, orzeźwiające. Tym razem na główny
plan na moim talerzu wysuwa się
gruszka. Zdrowo 'nadziana' -
jogurtem naturalnym i słodkim, mocno
sezamowym tahini z
miodem. Pani
Gruszko, jest Pani pyszna!





Przepis (jedna porcja):1
gruszka2 łyżki
jogurtu naturalnego2 łyżeczki tahini z
miodem1 łyżka
sezamuGruszkę umyć, osuszyć, przekroić na połówki, w każdej wydrążyć nasienie z pestkami tworząc tym samym wgłębienie w
owocu. Ułożyć na talerzu. Udekorować
jogurtem naturalnym (jedna łyżka na jedną połówkę) oraz tahini (jedna łyżeczka na jedną połówkę). Obsypać
sezamem. Podawać.