ßßß Cookit - przepis na Krem Truskawkowy

Krem Truskawkowy

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
śmietana kremówka 2 szklanek
żółtka 4 sztuk
cukier 200 gramów
truskawki 300 gramów
żelatyna 2 łyżek deserowych
Wykonanie:
Żelatynę zalewamy połową szklanki wrzącej wody a następnie dokładnie mieszamy(aż się rozpuści. Schładzamy mocno kremówkę i ubijamy na puch. Ucieramy żółtka z cukrem (do białości),potem dokładnie mieszamy z ostudzoną żelatyną.Truskawki myjemy, przebieramy oraz usuwamy szypułki. Przecieramy przez sitko( można zmiksować ) a następnie łączymy z żółtkiem i żelatyną.Do bitej śmietany powoli wlewamy mus truskawkowy i cały czas ubijamy. Nakładamy do salaterek a następnie dekorujemy truskawkami.
Uwagi:
Wyśmienicie smakuje z wiórkami czekoladowymi.
Autor: Kasia i Tomek
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Inne
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7891/Krem-Truskawkowy