Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śmietana kremówka 2 szklanek
żółtka 4 sztuk
cukier 200 gramów
truskawki 300 gramów
żelatyna 2 łyżek deserowychWykonanie:
Żelatynę zalewamy połową szklanki wrzącej
wody a następnie dokładnie mieszamy(aż się rozpuści. Schładzamy mocno kremówkę i ubijamy na puch. Ucieramy
żółtka z
cukrem (do białości),
potem dokładnie mieszamy z ostudzoną
żelatyną.
Truskawki myjemy, przebieramy oraz usuwamy szypułki. Przecieramy przez sitko( można zmiksować ) a następnie łączymy z
żółtkiem i
żelatyną.Do
bitej śmietany powoli wlewamy mus
truskawkowy i cały czas ubijamy. Nakładamy do salaterek a następnie dekorujemy
truskawkami.Uwagi:Wyśmienicie smakuje z wiórkami czekoladowymi.Autor:
Kasia i TomekZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryInneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: