Wykonanie
« Powrót  
Powidła śliwkoweDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śliwki 1 kilogramów
cukier 500 gramówWykonanie:Oczyszczone, wydrylowane
śliwki podlać w garnku małą ilością
wody i gotować 1-2 godziny na małym ogniu, często mieszając. Gdy masa ściemnieje i zgęstnieje, wymieszać z
cukrem i gotować jeszcze 1-2 godziny, aż powidła staną się odpowiednio gęste. Gorące wlać do wyparzonych słoików. Szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem.Uwagi:Z
owoców bardzo dojrzałych
powidła śliwkowe przyrządza się z bardzo małą ilością
cukru.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: