ßßß Cookit - przepis na Matiasy w jabłkach z sosem koperkowym

Matiasy w jabłkach z sosem koperkowym

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
matiasy 4 sztuk
mleko 1 szklanek
jabłka 4 sztuk
jogurt naturalny 2 łyżek stołowych
koperek 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Moczyć matiasy przez 60 minut w mleku. Umyć jabłka i wydrążyć od góry dość spory otwór. Jogurt doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać z posiekanym koperkiem, można zmiksować, wtedy sos będzie miał zielony kolor. Matiasy zwinąć i włożyć do otworów w jabłkach. W powstały lejek wlać sos koperkowy i udekorować gałązkami koperku.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11551/Matiasy-w-jablkach-z-sosem-koperkowym