Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
matiasy 4 sztuk
mleko 1 szklanek
jabłka 4 sztuk
jogurt naturalny 2 łyżek stołowych
koperek 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Moczyć
matiasy przez 60 minut w
mleku. Umyć
jabłka i wydrążyć od góry dość spory otwór.
Jogurt doprawić
solą oraz
pieprzem i wymieszać z posiekanym
koperkiem, można zmiksować, wtedy sos będzie miał zielony kolor.
Matiasy zwinąć i włożyć do otworów w jabłkach. W powstały lejek wlać sos
koperkowy i udekorować gałązkami
koperku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: