Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
karp 1 kilogramów
sól według uznania
pieprz według uznania
cebula 100 gramów
pieczarka 100 gramów
masło 50 gramówWykonanie:Sprawionego
karpia na godzinę przed pieczeniem posolić, posypać
pieprzem. Wysmarować żaroodporny półmisek
masłem, ułożyć
rybę, obsypać drobno pokrojonymi
pieczarkami i
cebulą, skropić
masłem, wstawić do piekarnika na 25-30 minut. Podczas pieczenia
rybę skrapiać
masłem 2-3
razy. Podawać z sezonową surówką.Potrawy z
GrzybówPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: