ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomakaron wstążki 30 dekagramówprawdziwki mrożone 25 dekagramówcebula 1 sztukkoncentrat pomidorowy 2 łyżek deserowychmasło 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz mielony biały według uznaniagałka rozmarynu 1 sztukWykonanie:Makaron ugotować al dente (na półmiękko), dokładnie osaczyć. Cebulę obrać z łupin, drobno posiekać w kostkę, zeszklić na maśle. Grzyby pokroić na plasterki, dodać do cebuli, podrumienić. Podlać 1/2 szklanki gorącej wody, dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, udusić. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sos wymieszać z makaronem, posypać rozmarynem. Podawać niejadkom, bo pobudza apetyt.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MakaronemKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-09Uwielbiam takie potrawy ale z prawdziwkami nie jadłam jeszcze warto spróbować!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: