ßßß
Cookit - przepis na Czerwona pasta z makreli
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Czerwona pasta z makreli
Składniki
Makrela wędzona
Masło
Cebula
Koncentrat pomidorowy
Sól
Pieprz
Wykonanie
Składniki:1
makrela wędzona
50 g miękkiego
masła
1 mała
cebula
1 łyżka
koncentratu pomidorowego
sól
,
pieprz
Sposób przygotowania:1.
Makrelę
bardzo starannie oddzielamy od ości. Wkładamy do miseczki.2.
Cebulkę drobno
siekamy. Dodajemy do
ryby
.3. Dorzucamy
koncentrat pomidorowy
oraz
masło
. Mieszamy wszystko. Doprawiamy
pieprzem
i ewentualnie
solą
. (
Sól
pominęłam z uwagi na to, że
wędzona makrela
jest już wystarczająco słona).
Smacznego :)Źródło: Dwie chochelki
Źródło:
http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2012/03/czerwona-pasta-z-makreli.html
Przepisy powiązane
Domowy paprykarz szczeciński
Pasta z makreli i jajek
Pasta z makreli wędzonej. Przepis na pastę z wędzonej makreli
Jajecznica z cebulą
Podgrzybki w śmietanie
Składniki powiązane (0)