ßßß Cookit - przepis na Mus jabłkowy z winogronami

Mus jabłkowy z winogronami

nazwa

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
winogrona zielone bezpestkowe 500 gramów
cukier 1 kilogramów
jabłka 3 kilogramów
Wykonanie:
Umyte jabłka ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Ciepłe przetrzeć przez gęste sito, zagrzać i wymieszać z cukrem. Dodać oczyszczone winogrona. Gorący mus włożyć do słoików i pasteryzować 30 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10877/Mus-jablkowy-z-winogronami