Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
brzoskwinie 250 gramów
truskawki 250 gramów
syrop wiśniowy 100 mililitrów
sok jabłkowy 1 litrów
woda mineralna niegazowana 1 litrów
cukier 100 gramów
cytryna 1 sztukWykonanie:Z
brzoskwiń zdjąć skórkę, usunąć pestki.
Truskawki oczyścić, większe
owoce pokroić na ćwiartki, a mniejsze na połówki, wymieszać z
brzoskwiniami, posypać
cukrem, polać
syropem i połową
soku jabłkowego. Wyszorowaną
cytrynę przekroić na pół, z jednej połówki wycisnąć sok, drugą pokroić w cienkie plasterki, ułożyć na wierzchu. Pozostałą
wodę mineralną i
sok jabłkowy schłodzić w lodówce. Przed podaniem przełożyć
owoce do szklanej wazy lub kryształowej pękatej salaterki i wymieszać ze schłodzonymi płynami. Rozlewać szklaną łyżką wazową do niskich szerokich szklanek.Uwagi:
Syrop wiśniowy można zastąpić
syropem malinowym. Można też użyć
brzoskwinie z puszki, a
truskawki mrożone.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Napoje weg.PonczDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: