ßßß Cookit - przepis na Kruszon bezalkoholowy

Kruszon bezalkoholowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
brzoskwinie 250 gramów
truskawki 250 gramów
syrop wiśniowy 100 mililitrów
sok jabłkowy 1 litrów
woda mineralna niegazowana 1 litrów
cukier 100 gramów
cytryna 1 sztuk
Wykonanie:
Z brzoskwiń zdjąć skórkę, usunąć pestki. Truskawki oczyścić, większe owoce pokroić na ćwiartki, a mniejsze na połówki, wymieszać z brzoskwiniami, posypać cukrem, polać syropem i połową soku jabłkowego. Wyszorowaną cytrynę przekroić na pół, z jednej połówki wycisnąć sok, drugą pokroić w cienkie plasterki, ułożyć na wierzchu. Pozostałą wodę mineralną i sok jabłkowy schłodzić w lodówce. Przed podaniem przełożyć owoce do szklanej wazy lub kryształowej pękatej salaterki i wymieszać ze schłodzonymi płynami. Rozlewać szklaną łyżką wazową do niskich szerokich szklanek.
Uwagi:
Syrop wiśniowy można zastąpić syropem malinowym. Można też użyć brzoskwinie z puszki, a truskawki mrożone.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Napoje weg.
Poncz
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7259/Kruszon-bezalkoholowy