Wykonanie
Dziś zapraszam na
schabowe, ale nie takie zwykłe gdyż nie jestem fanką panierek;) Te są zapieczone z
cebulą,
majonezem i
serem – idealne dla zabieganych po ciężkim dniu. Są też bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, zapraszam po przepis!

Scroll down for recipe in EnglishSzybkie
schabowe z piekarnika(4 porcje)Składniki:4 kotlety
schabowe (z kością lub bez)1 łyżka
oleju roślinnego1
cebula, pokrojona w cienkie plasterki1/2 szklanki
startego sera żółtego8 łyżeczek
majonezusól i
pieprz do smakuPrzygotowanie:Kotlety umyj, osusz ręcznikami papierowymi, rozbij tłuczkiem do
mięsa i dopraw
solą i
pieprzem z obu stron.Rozgrzej dużą patelnię z łyżka
oleju, podsmaż kotlety z obu stron do lekkiego zarumienienia i ułóż w naczyniu żaroodpornym.Włącz piekarnik i ustaw na 180 oC.Ułóż plasterki
cebuli na kotletach
mięsa, rozsmaruj po 2 łyżeczki
majonezu i posyp ułóż
startym serem.Włóż do piekarnika i picz przez około 15-20 minut.(mniej lub więcej w zależności od grubości kotletów).Smacznego!

English version(4 servings)Ingredients:4
pork chops1 tbsp of vegetable oil1 onion, thinly sliced1/2 cup grated cheese8 tsp mayonnaisesalt and pepper to tastePreparation:Wash the
pork chops and pat dry with paper towels, tenderize with meat mallet and season both sides with salt and pepper.Preheat large pan with oil, cook
pork on both sides intil lightly browned and place in baking dish.Preheat oven to 180 oC.Put the slices of onion on top of the meat, spoon about 2 teaspoons mayonnaise over the
chops and top each chop with grated cheese.Bake in the preheated oven for about 15-20 minutes. (less or
more depending of
pork thickness)Enjoy!




