ßßß
składniki :1 mała główka młodej kapusty lub 1/2 dużej1 duża ,młoda marchewkasos :1/2 łyżeczki suszonej natki pietruszki1 płaska łyżeczka granulowanego czosnku1/2 płaskiej łyżeczki , mielonego pieprzu2 łyżeczki miodu1,5 łyżki octu jabłkowego1 łyżka oleju rzepakowegosól do smaku
Kapustę szatkujemy drobno , przekładamy do miski i zalewamy wrzątkiem . Po upływie dwóch minut odcedzamy . Ten zabieg zmiękcza kapustę i nadaje jej specyficzną teksturę . Zostawiamy do ostygnięcia . Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach . Dodajemy do kapusty . Składniki z listy sos , łączymy ze sobą . Wlewamy do kapusty , mieszamy dokładnie , aż do połączenia . Odstawiamy na około 20 minut , ponownie mieszamy i można serwować . Doskonała jako dodatek do obiadu , szczególnie do dań rybnych 😉 Smacznego !