Wykonanie
Idealny przepis na letni deser, czyli ciasto z
owocami. które jest lekkie, delikatne i orzeźwiające w sam raz na upalne dni. Ciasto powstało dzięki uprzejmości
marki Adler Europe, Stovit, Group ePrezenty oraz Helio.




Składniki :2 dojrzałe
mango250 g
owoców (
borówki, biały
winogron bez pestek)Masa:400 ml
śmietany 36 %250 g
serka mascarpone6 łyżek
cukru pudru2 łyżki
żelatynySpód:100 g
ciastek maślanych50 g
masłaPrzygotowanie:Spód:
Ciastka mielimy w blenderze a następnie mieszamy razem z stopionym
masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce.Masa:
Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej
wody. Mocno schłodzoną
śmietankę i
serek mascarpone ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy
cukier puder i przestudzoną
żelatynę. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę
mango winogron oraz
borówki mieszamy, przekładamy na zastygnięty spód. Wstawiamy do lodówki na całą noc.Pozostawiamy kilka łyżek masy oraz kilka kosteczek
mango, blendujemy całość i wylewamy na lekko zastygniętą masę
mascarpone z
owocami.

Blender kielichowy CAMRY CR 4058 to innowacyjny blender o wysokiej mocy 1500 W, który dzięki specjalnym 4-ramiennym ostrzom wykonanym ze stali szlachetnej z niebywałą łatwością wydobędzie najbardziej niezbędne składniki odżywcze ze świeżych
owoców i warzyw, rozłupie nasiona, rozetrze skórki.Więcej szczegółów na temat blendera i ofert możecie znaleźć na stronie producenta, lub u oficjalnych dystrybutorów
marki CAMRY dostępnych
między innymi na https://www.ceneo.pl/39706293 .Polecam serdecznie.