ßßß Cookit - przepis na ,,Ciasto z mango, borówką i winogronem’’

,,Ciasto z mango, borówką i winogronem’’

nazwa

Wykonanie

Idealny przepis na letni deser, czyli ciasto z owocami. które jest lekkie, delikatne i orzeźwiające w sam raz na upalne dni. Ciasto powstało dzięki uprzejmości marki Adler Europe, Stovit, Group ePrezenty oraz Helio.
Składniki :
2 dojrzałe mango
250 g owoców (borówki, biały winogron bez pestek)
Masa:
400 ml śmietany 36 %
250 g serka mascarpone
6 łyżek cukru pudru
2 łyżki żelatyny
Spód:
100 g ciastek maślanych
50 g masła
Przygotowanie:
Spód: Ciastka mielimy w blenderze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce.
Masa: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Mocno schłodzoną śmietankę i serek mascarpone ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i przestudzoną żelatynę. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę mango winogron oraz borówki mieszamy, przekładamy na zastygnięty spód. Wstawiamy do lodówki na całą noc.
Pozostawiamy kilka łyżek masy oraz kilka kosteczek mango, blendujemy całość i wylewamy na lekko zastygniętą masę mascarpone z owocami.
Blender kielichowy CAMRY CR 4058 to innowacyjny blender o wysokiej mocy 1500 W, który dzięki specjalnym 4-ramiennym ostrzom wykonanym ze stali szlachetnej z niebywałą łatwością wydobędzie najbardziej niezbędne składniki odżywcze ze świeżych owoców i warzyw, rozłupie nasiona, rozetrze skórki.
Więcej szczegółów na temat blendera i ofert możecie znaleźć na stronie producenta, lub u oficjalnych dystrybutorów marki CAMRY dostępnych między innymi na https://www.ceneo.pl/39706293 .
Polecam serdecznie.
Źródło:http://podrozwkulinaria.pl/ciasto-z-mango-borowka-i-winogronem