Wykonanie

Przez Marzena 1 lutego 2019
Sałatka przekorna, bo na przekór zimie na moim talerzu jest zielono. Bardzo już tęsknię za innym kolorem niż biały oraz za odrobiną ciepła, a W y?Składnikiugotowana
cieciorka - 1 szklanka
brokuły - 1 sztukaposzatkowany pęczek
pietruszki - 1 sztukaposzatkowany pęczek
szczypiorku - 1 sztukaposiekana
czerwona cebula - 1/2 sztukiposiekany
jarmuż (bez łodyg) - 1 garśćSOS DO SAŁATKI:czosnek - 1 ząbek
ocet jabłkowy lub
sok z cytryny - 3 łyżki lub więcej
sól,
pieprz i
przyprawa warzywna do smaku
płatki drożdżowe (nutritional yeast) - 1 łyżka
olej - 2 łyżkiInstrukcje
Brokuł kroimy na kawałeczki, gotujemy na parze, tak aby nie stracił zielonego koloru i był lekko miękki.Wszystkie składniki szatkujemy i mieszamy razem.Składniki sałatki mieszamy z sosem. Pyyyycha.


5 gwiazdek, bazując na 1 ocenach