Wykonanie
Składniki:5-6 średnich ugotowanych
buraków ćwikłowych1 kwaskowate
jabłko1
czerwona cebula2-3 łyżki
oleju1 łyżeczka
cukru1 łyżeczka
octusól i
pieprzUgotowane
buraczki obieramy ze skórki i trzemy na tarce o drobnych oczkach.
Jabłko obrane i pozbawione gniazda nasiennego również trzemy na tarce o drobnych oczkach.
Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, a następnie podsmażamy lekko na rozgrzanym tłuszczu. Kiedy
cebula się zeszkli dodajemy utarte
buraczki i
jabłko.
Buraczki cebulka i
jabłko........................................................................Doprawiamy do smaku
solą pieprzem,
cukrem i
octem. Wszystko dokładnie mieszamy i podsmażamy jeszcze przez pięć minut tak aby się wszystkie smaki razem wymieszały. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!
Podsmażane
buraczki z
jabłkiem i
cebulą...................................................