ßßß Cookit - przepis na Podsmażane buraczki z jabłkiem i cebulą

Podsmażane buraczki z jabłkiem i cebulą

nazwa

Wykonanie

Składniki:
5-6 średnich ugotowanych buraków ćwikłowych
1 kwaskowate jabłko
1 czerwona cebula
2-3 łyżki oleju
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka octu
sól i pieprz
Ugotowane buraczki obieramy ze skórki i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Jabłko obrane i pozbawione gniazda nasiennego również trzemy na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, a następnie podsmażamy lekko na rozgrzanym tłuszczu. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy utarte buraczki i jabłko.
Buraczki cebulka i jabłko........................................................................
Doprawiamy do smaku solą pieprzem, cukrem i octem. Wszystko dokładnie mieszamy i podsmażamy jeszcze przez pięć minut tak aby się wszystkie smaki razem wymieszały. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!
Podsmażane buraczki z jabłkiem i cebulą...................................................
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2009/11/Podsmazane-buraczki-z-jablkiem-i-cebula.html