Wykonanie

Przez Marzena 19 września 2018

Jako że jesień tuż za
rogiem, przygotowałam dla was cieplutkie i pogodne "złote mleczko" z jesienną nutką. Zapewniam Was, iż przyda się na zimne poranki i długie wieczory, nie tylko jesienią. Smak tego jesiennego
napoju tkwi w dobrze dobranych przyprawach. Mam nadzieję, że posmakuje Wam tak samo jak mi, aczkolwiek nie każdy będzie w stanie je polubić od pierwszej łyżeczki. Ale co tam - to tylko dla smakoszy! 🙂Składniki
mleko roślinne (ja użyłam
mleka kokosowego) - 2 szklanki
imbir w proszku (ginger) - szczypta
kardamon lub
cynamon - szczypta
kurkuma w proszku (tumeric) - 1/2 łyżeczki lub więcej
gałka muszkatołowa - szczypta (opcjonalnie)
brązowy cukier lub
cukier kokosowy - 1 łyżka lub więcejInstrukcjeWykonanie "Złotego
mleka" na jesienną nutę jest bardzo proste. Zagotowujemy
mleko (przez około 1 minutę) wraz z
przyprawami, dosładzamy do smaku i serwujemy jeszcze ciepłe. Przed podaniem dekorujemy je
przyprawami - zobaczcie zdjęcie.@ Jeżeli jesteście zwolennikami intensywniejszego smaku, polecam użyć większą ilość przypraw, niż podana w przepisie.5 gwiazdek, bazując na 2 ocenach