ßßß Cookit - przepis na Tarta z dymką i kozim serem

Tarta z dymką i kozim serem

Wykonanie

Ciasto francuskie jak zwykle jest niezastąpione w takich ekspresowych przepisach jak ten. Pyszne nadzienie z kremowego serka, młode cebulki, chrupiące orzeszki piniowe i mamy tartę, która zrobi wrażenie na gościach lub domownikach. To świetny przepis dla tych, którzy mimo brak czasu, lubią dobrze i pysznie zjeść.
Tarta z dymką i kozim serem
blue_megi Ciasto francuskie jak zwykle jest niezastąpione w takich ekspresowych przepisach Print This
Serves: 4 Prep Time: 15 minut Cooking Time: 30 minut 30 minut
Rating: 5 . 0 /5
( 1 voted )
Ingredients
opakowanie ciasta francuskiego
100 g kremowego serka koziego
1 jako
szczypta soli
1/2 szklanki tartego parmezanu
1/4 szklanki orzeszków piniowych
4 dymki
Instructions
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
Ciasto rozkładamy na przykrytej papierem do pieczenia blasze, nakłuwamy widelcem.
Serek dokładnie mieszamy z rozbełtanym jajkiem i solą.
Smarujemy ciasto serkiem i zawijamy około 2 centymetrów brzegu z każdej strony.
Na serku układamy cebulki, delikatnie dociskając.
Posypujemy tartym parmezanem i orzeszkami piniowymi.
Wkładamy do piekarnika na 25-30 minut, aż ciasto mocno się zrumieni.
Notes
Najlepsza na ciepło!
Źródło:https://rogalikblog.pl/przepisy/wypieki/ciasto-francuskie/tarta-z-dymka-i-kozim-serem