Przez Marzena 8 września 2017Ulubiona przystawka tego lata dla mnie to tzatziki szczególnie podana z pieczonymi ziemniakami i sałatką z pomidorów. Pyycha!Jest niezastąpiona jako dodatek do świeżych i pieczonych warzyw oraz hamburgerów. Wspaniale smakuje także tak po prostu, z dobrym chlebkiem pita.Składnikitofu twarde - 300gogórki - 3 sztukikoperek - 1/2 pęczkasok z cytryny - 2 łyżkimajonez rośliny - 1 łyżkaczosnek-poszatkowany - 2 ząbkipieprz, sól i przyprawa warzywana do smakuInstrukcjeOgórki dobrze umyć i zetrzeć na tartce o dużych oczkach, koperek posiekać.Tofu zmiksować mikserem ręcznym z majonezem, sokiem i przyprawami następnie dodać resztę składników.Podawać z pieczonymi lub smażonymi ziemniakami i sałatką z pomidorów. Smakuje wyśmienicie kiedy jest porządnie schłodzona.