ßßß Cookit - przepis na Deser z Carte d’Or Chocolate Brownie

Deser z Carte d’Or Chocolate Brownie

nazwa

Wykonanie

Lody to nieodłączny element mojego życia. Uwielbiam je. Nie ma lepszego deseru niż gałka lodów w pysznym, kruchym wafelku. Producenci prześcigają się w tworzeniu coraz to nowych smaków i kolorów. Kupując litrowy kubełek w jednym smaku można mieć lekki niedosyt. Będąc w sklepie i pochylając się nad jedną z zamrażalek zawsze mam dylemat, który smak wybrać. Kocham je wszystkie!
Dlatego coraz częściej zdarza mi się kupować desery lodowe w których skład wchodzi kilka smaków lub dodatki. Carte d’Or to marka która już nie raz zaskoczyła mnie swoją cudowną gamą produktów. W ich ofercie pojawiła się właśnie nowa pozycja Chocolate brownie – bardzo mocno czekoladowe lody z kawałkami ciasta typu brownie. Przypadną one do gustu przede wszystkim miłośnikom czekolady. W jednej porcji mieszają się smaki mlecznej i gorzkiej czekolady oraz kakao. Aby lekko przełamać ten mocno czekoladowy smak (ale czekolady nigdy za wiele!) przygotowałam dla Was propozycję deseru z bitą śmietaną i orzechami laskowymi.
Składniki:
lody Carte d’Or Chocolate Brownie – do jednego pucharka potrzebujemy około 3 gałek
ubita na puch śmietanka 36% (lub 30%) – do jednego pucharka użyjemy około 2-3 łyżek
2-3 pokruszone ciasteczka maślane – możecie wykorzystać przepis na kruche ciasteczka lub użyć gotowych ze sklepu
pokruszone orzechy laskowe
posypka
Na spód każdego pucharka kruszymy ciastka i układamy aby utworzyły równą warstwę. Na wierzch układamy ubitą śmietanę. Gałkownicą do lodów nakładamy ostrożnie gałki lodów. Posypujemy orzechami i posypką.
Źródło:http://kulinarnapiniata.pl/deser-z-carte-dor-chocolate-brownie