Wykonanie
Lody to nieodłączny element mojego życia. Uwielbiam je. Nie ma lepszego deseru niż gałka
lodów w pysznym, kruchym
wafelku. Producenci prześcigają się w tworzeniu coraz to nowych smaków i kolorów. Kupując litrowy kubełek w jednym smaku można
mieć lekki niedosyt. Będąc w sklepie i pochylając się nad jedną z zamrażalek zawsze mam dylemat, który smak wybrać. Kocham je wszystkie!

Dlatego coraz częściej zdarza mi się kupować desery
lodowe w których skład wchodzi kilka smaków lub dodatki. Carte d’Or to
marka która już nie raz zaskoczyła mnie swoją cudowną gamą produktów. W ich ofercie pojawiła się właśnie nowa pozycja Chocolate brownie – bardzo mocno
czekoladowe lody z kawałkami ciasta typu brownie. Przypadną one do gustu przede wszystkim miłośnikom
czekolady. W jednej porcji mieszają się smaki
mlecznej i
gorzkiej czekolady oraz
kakao. Aby lekko przełamać ten mocno
czekoladowy smak (ale
czekolady nigdy za wiele!) przygotowałam dla Was propozycję deseru z
bitą śmietaną i
orzechami laskowymi.

Składniki:
lody Carte d’Or Chocolate Brownie – do jednego pucharka potrzebujemy około 3 gałekubita na puch
śmietanka 36% (lub 30%) – do jednego pucharka użyjemy około 2-3 łyżek2-3 pokruszone
ciasteczka maślane – możecie wykorzystać przepis na kruche
ciasteczka lub użyć gotowych ze sklepupokruszone
orzechy laskoweposypkaNa spód każdego pucharka kruszymy
ciastka i układamy aby utworzyły równą warstwę. Na wierzch układamy ubitą
śmietanę. Gałkownicą do
lodów nakładamy ostrożnie gałki
lodów. Posypujemy
orzechami i posypką.