ßßß Cookit - przepis na Brownie z kaszy jaglanej

Brownie z kaszy jaglanej

nazwa

Wykonanie

wtorek, 13 Wrzesień 2016, autor: blue_megi, 1 Komentarz »
Pyszne, kremowe ciasto czekoladowe z kaszą jaglaną. Kasza jest niewyczuwalna w smaku, warto spróbować 🙂 Polecam.
Składniki:
szklanka kaszy jaglanej
125 g margaryny
4 jajka
pół tabliczki czekolady deserowej (100 g)
125 ml śmietany 30%
pół szklanki cukru
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka mąki ziemniaczanej
orzechy włoskie do dekoracji
Kaszę przepłukujemy na sitku. W garnku gotujemy dwie szklanki wody, wsypujemy kaszę i gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu około 15 minut, aż będzie miękka. Wystudzamy i blendujemy na gładki krem. Margarynę i połamaną na mniejsze kawałki czekoladę rozpuszczamy w garnuszku. Wlewamy do kaszy, mieszamy.
Dodajemy po kolei śmietankę, jajka, cukier, kakao, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną. Miksujemy. Przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy połówki orzechów włoskich. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach (sprawdzamy patyczkiem). Najlepiej smakuje schłodzone 🙂 Smacznego!
Źródło:http://www.rogalikblog.pl/przepis-dnia/brownie-z-kaszy-jaglanej