ßßß Cookit - przepis na Najlepsze pancakes z mąki kasztanowej (bezglutenowe i wegańskie)

Najlepsze pancakes z mąki kasztanowej (bezglutenowe i wegańskie)

nazwa

Wykonanie

Placki bezglutenowe i wegańskie, jeszcze lepsze niż moja poprzednia propozycja Perfekcyjnych placków bezglutenowych.
Skład (12 sztuk):
1 szklanka mąki kasztanowe,
1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia,
3/4 szklanki mleka roślinnego,
1/2 łyżeczki soli,
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego.
Mąkę kasztanową przesiać razem z proszkiem do pieczenia i solą.
Do mąki dodać mleko i ekstrakt waniliowy. Całość wymieszać za pomocą trzepaczki.
Patelnie 0 nieprzywieralnym dnie rozgrzać i smażyć niewielkie placuszki.
Krem:
2 łyżeczki kremu z tego przepisu rozcieńczyć 2 łyżkami mleka roślinnego.
Oceń przepis:
Przepis na
Bezglutenowe i wegańskie placki z mąki kasztanowej
Opublikowano
2016-09-24
Czas przygotowania
5M
Czas gotowania
10M
Całkowity czas
15M
Średnia ocena
5
na podstawie 2 ocen
Bardzo łatwe bez jajek Bezglutenowe do 30 minut Naleśniki i placki Przepisy Śniadania wegańskie
Tagi
Mąka kasztanowa pancakes
Autor
Anna Sudoł
Z zawodu informatyk, z serca kucharz. Wegetarianka i wyznawczyni absolutnej relaksacji kuchennej. Twardy charakterek łagodzi i rekompensuje ludziom smacznym jedzeniem. Wiecznie w kuchni, wiecznie coś kombinuje. Chciałaby zostać sama sobie szefem i stworzyć coś co zapadnie wszystkim w pamięć.
Poprzedni wpis
Krem czekoladowy bez cukru (wegański)
Bezglutenowe pancakes czekoladowe
Kolejny śniadaniowy ideał. Uwielbiam słodkie śniad [...] Czytaj dalej +
Bezglutenowe pancakes z borówkami
Placki są zawsze dobrym pomysłem na śniadanie. Ost [...] Czytaj dalej +
Perfekcyjne bezglutenowe pancakes (amerykańskie)
Uwielbiam pankejki do tego stopnia, że nie mogłam [...] Czytaj dalej +
Bezglutenowe placuszki z twarogiem
Świetny przepis, idealny na pyszne śniadanie dla b [...] Czytaj dalej +
Źródło:http://www.grochemogarnek.pl/2016/09/najlepsze-bezglutenowe-i-weganskie-pancakes