Wykonanie
Placki bezglutenowe i wegańskie, jeszcze lepsze niż moja poprzednia propozycja Perfekcyjnych placków bezglutenowych.Skład (12 sztuk):1 szklanka
mąki kasztanowe,1 płaska łyżeczka bezglutenowego
proszku do pieczenia,3/4 szklanki
mleka roślinnego,1/2 łyżeczki
soli,1 łyżeczka ekstraktu
waniliowego.
Mąkę kasztanową przesiać razem z
proszkiem do pieczenia i
solą.Do
mąki dodać
mleko i ekstrakt
waniliowy. Całość wymieszać za pomocą trzepaczki.Patelnie 0 nieprzywieralnym dnie rozgrzać i smażyć niewielkie placuszki.Krem:2 łyżeczki kremu z tego przepisu rozcieńczyć 2 łyżkami
mleka roślinnego.




Oceń przepis:

Przepis naBezglutenowe i wegańskie placki z
mąki kasztanowejOpublikowano2016-09-24Czas przygotowania5MCzas gotowania10MCałkowity czas15MŚrednia ocena5na podstawie 2 ocenBardzo łatwe bez
jajek Bezglutenowe do 30 minut Naleśniki i placki Przepisy Śniadania wegańskieTagi
Mąka kasztanowa pancakesAutor
Anna SudołZ zawodu informatyk, z
serca kucharz. Wegetarianka i wyznawczyni
absolutnej relaksacji kuchennej. Twardy charakterek łagodzi i rekompensuje ludziom smacznym jedzeniem. Wiecznie w kuchni, wiecznie coś kombinuje. Chciałaby zostać sama sobie szefem i stworzyć coś co zapadnie wszystkim w pamięć.Poprzedni wpis
Krem czekoladowy bez
cukru (wegański)Bezglutenowe pancakes
czekoladoweKolejny
śniadaniowy ideał. Uwielbiam słodkie śniad [...] Czytaj dalej +Bezglutenowe pancakes z
borówkamiPlacki są zawsze dobrym pomysłem na śniadanie. Ost [...] Czytaj dalej +Perfekcyjne bezglutenowe pancakes (amerykańskie)Uwielbiam pankejki do tego stopnia, że nie mogłam [...] Czytaj dalej +Bezglutenowe placuszki z
twarogiemŚwietny przepis, idealny na pyszne śniadanie dla b [...] Czytaj dalej +