Wykonanie
Mam dla was dzisiaj przepis na pyszne roladki z
indyka z
kabanosem,
pomidorami i
bazylią. Wyszły wspaniałe w smaku,
kabanosy świetnie wzbogacają smak samego
mięsa. Za oknem piękna pogoda, bardzo fajnie się zapowiada jak na razie wrzesień. Ubolewam tylko nad tym, że nie mam kiedy pojechać na
grzyby, ale może mi się jeszcze uda, bo bardzo lubię chodzić po lesie i je zbierać. Ostatnio bardzo dużo się dzieje i doba jest dla mnie po prostu za krótka i nie znam sposobu na to jak ją wydłużyć.Zapraszam :-)Składniki:- 8 sznycli z
indyka- 120 g
kabanosów(użyłam
kabanosów od Gzella)- 8
pomidorów suszonych w
oleju-
sól,
pieprz- kilka listków świeżej
bazylii - 16 listkówWykonanie:Sznycle lekko rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy
solą i
pieprzem. Na każdy kawałek układamy
suszonego pomidora, kilka pokrojonych w mniejsze kawałki
kabanosów oraz po 2 listki świeżej
bazylii. Zawijamy roladki.Na patelni rozgrzewamy
olej kokosowy, układamy roladki i smażymy na niewielkim ogniu, aż
mięso zmiękniea roladki się zarumienią. Możemy także upiec roladki w piekarniku razem z
ziemniakami, będziemy
mieli od razu gotowe całe danie. Takie roladki podajemy same z surówką lub z
ryżem czy
ziemniakami.Będą świetnie pasowały na różnego rodzaju imprezy czy pyszny, rodzinny obiad.Smacznego.