Wykonanie
Będąc w Hiszpanii i Portugalii bardzo podobała nam się kultura tapas. Odwiedziliśmy kilka barów tapas. Wybieraliśmy takie mniej uczęszczane przez turystów, i było bardzo smacznie i ciekawie. Trochę nas to zainspirowało do kombinowania takich przekąsek. Jakiś czas temu mój M. skonstruował taką kanapkę, skropił ją portugalską
oliwą i otworzył do tego hiszpańskie
wino. Cóż wręcz się rozpłynęłam. To są tylko trzy składniki. Ale razem z
winem, to kanapka przepyszna. Fundujemy sobie takie kanapki od kilku dni, i muszę szczerze przyznać, że nie chcą nam się znudzić. M. przygotował je w weekend, kiedy odwiedzili nas znajomi, i także zebrały pochwały:) Polecam bardzo. Koniecznie z dobrym
winem:)
Składniki:
chleb lub ciabattagarść
rukoliser pleśniowypłatki chilioliwadodatkowo- ulubione
wino:)Wykonywanie:Z
chleba lub ciabatty przygotuj tosty. Na każdej kromce rozłóż trochę
rukoli, ułóż
ser pokrojony w plastry, posyp
płatkami chili wg uznania i
skrop oliwą. Prosto i smacznie.Smacznego!