Wykonanie
Pin It
To danie przygotujemy bardzo szybko i będzie wspaniałą przystawką w oczekiwaniu na danie główne, czyli grillowane
mięsa i warzywa.
Ananas doskonale smakuje zarówno na zimno, jaki na ciepło. Możemy go również przygotować na patelni grillowej, jeśli chcemy go przygotować w domu.
Czas przygotowania: 20 minutProporcje dla 3-4 osóbSkładniki:1 mały dojrzały
ananas8 plasterków
szynki parmeńskiejoliwa z oliwekpłatki chililistki
rukoliWykonanie:
Ananasa obieramy ze skórki i dzielimy wzdłuż na 8 równych części. Każdą część dokładnie smarujemy
oliwą z oliwek i zawijamy z plasterek
szynki. Kładziemy na rozgrzanym grillu i opiekamy z każdej strony po 2-3 minuty. Czas opiekania zależy od tego jak bardzo gorący jest grill.
Ananasa układamy na listkach
rukoli, posypujemy
płatkami chili.