ßßß
To danie przygotujemy bardzo szybko i będzie wspaniałą przystawką w oczekiwaniu na danie główne, czyli grillowane mięsa i warzywa. Ananas doskonale smakuje zarówno na zimno, jaki na ciepło. Możemy go również przygotować na patelni grillowej, jeśli chcemy go przygotować w domu.
Czas przygotowania: 20 minutProporcje dla 3-4 osóbSkładniki:1 mały dojrzały ananas8 plasterków szynki parmeńskiejoliwa z oliwekpłatki chililistki rukoli
Wykonanie:Ananasa obieramy ze skórki i dzielimy wzdłuż na 8 równych części. Każdą część dokładnie smarujemy oliwą z oliwek i zawijamy z plasterek szynki. Kładziemy na rozgrzanym grillu i opiekamy z każdej strony po 2-3 minuty. Czas opiekania zależy od tego jak bardzo gorący jest grill. Ananasa układamy na listkach rukoli, posypujemy płatkami chili.