Wykonanie
Ledwie wróciłam z jednych wakacji, a już wybieram się na kolejne. Tym razem krótsze, i z dziećmi. Wybieramy się z przyjaciółką i naszymi dzieciakami na wspólne wakacje. Towarzystwo mamy sprawdzone więc wiem, że będziemy się świetnie bawić. Nie
mogę powiedzieć, że będą to babskie wakacje, bo obie mamy synów, ale będą to wakacje bez
mężów. Nie możemy się doczekać:) Nie liczę na odpoczynek, w końcu wyruszamy z dziećmi, ale mam nadzieję, że będzie czas na kąpiel w basenie i popołudnie z książką. Zobaczymy. Ostatnio u mnie same placki albo naleśniki, ale muszę odbębnić normę plackową, skoro nie
jadłam ich przez 3 tygodnie. Na wakacjach szukałam innych smaków, a nie naleśników. A teraz nadrabiam:) Dzisiaj było zdrowo i pysznie. Naleśniki z
płatkami quiona z
mąką kukurydzianą. Zjedliśmy je z
konfiturą jagodową, którą zrobiłam przedwczoraj, i odrobiną
cukru pudru. Czy muszę pisać, że było pysznie?

Składniki:pół szklanki
płatków quionapół szklanki
mąki kukurydzianej1-1,5 szklanki
mlekałyżka
syropu z agawy2
jajkaszczypta
soliłyżka
masła- rozpuszczonego i wystudzonegododatki:
konfitury,
owoce,
bita śmietana,
jogurt,
cukier puderWykonanie:Wszystkie składniki na naleśniki wymieszaj ze sobą. Jeśli masa jest zbyt gęsta dolej nieco więcej
mleka. Dodawaj
mleko stopniowo. Smaż naleśniki z obu stron. Te naprawdę dobrze przerzucają sie na drugą stronę. Ja jak już
pisałam, smażę naleśniki na nalesnikarce więc nie dodaję już więcej tłuszczu. Podawaj je z ulubionymi dodatkami.Smacznego!