Wykonanie
Komosa ryżowa (quinoa) z dodatkiem słodkiego musu na bazie
awokado,
malin i
truskawek.

Składniki:1/3 szklanki komosy ryżowej (quinoa)½ dojrzałego
awokadogarść
malinkilka
truskawek, świeże lub mrożoneopcjonalnie 1 łyżeczka
ksylitolu (
cukru brzozowego)Dodatkowo:
maliny do dekoracjilistki świeżej
miętyWykonanie :Komosę
ryżową płuczemy, a następnie gotujemy do miękkości zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ilość komosy w stosunku do
wody 1:1,5).
Awokado przekrawamy na pół, pozbawiamy pestki i wybieramy łyżką miąższ.
Awokado,
maliny i
truskawki z odrobiną
cukru brzozowego blendujemy na gładki mus.Przestudzoną komosę ryżowa przekładamy do szklanek/ słoiczków na wierzch rozkładamy przygotowany mus. Dekorujemy
malinami i listkami
mięty.Smacznego!