ßßß
Lody z bulionem wołowym (Fot. Springbone Kitchen)Myślisz, że spróbowałeś już wszystkiego? Może uda nam się ciebie zaskoczyć. Od niedawna w Nowym Jorku możesz zjeść lody - tak, tak, to nie żart - na bazie wołowego bulionu.REKLAMAJeszcze niedawno zachwycaliśmy się nowojorskimi lodami, zabarwionymi popiołem ze zwęglonej skorupy kokosa. Prezentowały się pięknie, choć trzeba było za nie słono zapłacić. Możliwość spożycia kulinarnej nowinki to koszt rzędu 7 dolarów (około 30 złotych).Czytaj: Czarne lody - to będzie hit lata?Okazuje się jednak, że popiół nie jest wcale najdziwniejszym składnikiem lodów, jaki można sobie wyobrazić. Jedna z nowojorskich restauracji, o wdzięcznej nazwie Springbone Kitchen, postanowiła uraczyć swoich klientów lodami na bazie bulionu wołowego. Skąd ten pomysł?Restauracja Springbone Kitchen znana jest przede wszystkim ze swoich zdrowych dań, przyrządzanych właśnie z dodatkiem bulionu. W ciepłe letnie miesiące trudno jednak o wielu amatorów gorących potraw.Właściciele znaleźli na to sposób. Postanowili stworzyć produkt, który łączyłby w sobie cenne, prozdrowotne właściwości bulionu, a jednocześnie orzeźwiał w letnie dni.Tak powstały lody z dodatkiem bulionu wołowego. Sądzicie, że da się w nich wyczuć posmak mięsa? Zarówno właściciele, jak i osoby, które już próbowały „mięsnych” lodów, twierdzą, że nie jest on ani trochę wyczuwalny. Wszystko przez to, że - oprócz bulionu - w skład lodów wchodzą również sok z owocu granatu, sok malinowy, mleko kokosowe oraz syrop klonowy .Lody ze Springbone Kitchen są również prawie o połowę tańsze od opisywanych przez nas wcześniej czarnych lodów. Za jednego zapłacimy bowiem 4 dolary, czyli mniej więcej 16 złotych.TweetnijPolub Ugotuj.to na FacebookuUgotuj.to > Przepisy kulinarne > InspiracjeZobacz takżeREKLAMA
Sorbety - najlepsze na prawdziwy upał
Najprostsze domowe lody - 9 pomysłów
Pyszne dodatki do lodówREKLAMADrugie życie ziemniaka - placki z ziemniaczanego pureePierogi z jagodami zawładną obiadamiMrożona kawa na największe upałZapiekane naleśniki ze szpinakiem, ricottą i łososiemDodaj swój przepisREKLAMAPolecamy



REKLAMAForumJak smażyć w pergaminie?(21)Polacy jedzą mniej! Coraz mniej.(26)Help!(11)Krem bez tluszczu.(22)Co gotujemy w lipcu (12) jak rozpoznać dobrego bakłażana ?(18)Polskie sery twarde(24)Mięso zmielić samodzielnie(20)krakersy zamiast biszkoptu(14)sos z restrykcjami (32)Pytanie o vitello tonnato (8)Michał Bryś zastąpi Amaro(13)Śmierdzące małosolne(16)więcejREKLAMAREKLAMA