Wykonanie
Lato, lato kolorowe lato. Uwielbiam bogactwo
warzyw i owoców, którymi darzy nas ta
pora roku. Dla mnie mogłaby trwać cały rok, dosłownie. Wszystko jest łatwiejsze i pyszniejsze, pełne smaku i kolorów. Dlatego codziennie wykorzystuję ten czas. Na deser zrobiłam
kisiel z
czereśni, pyszny i aromatyczny. Taki
kisiel można zrobić z każdych
owoców, jest zdrowy i lekki.Zapraszam :-)Składniki:- 500 g
czereśni- 2 łyżeczki
cukru- 400 ml
wody + 150 ml do
mąki- 2 łyżki
mąki ziemniaczanejWykonanie:
Czereśnie drylujemy i kroimy na ćwiartki. Wrzucamy je do garnka i zalewamy
wodą - 400 ml. Wsypujemy
cukier i gotujemy 20 minut. Do kubka wlewamy 150 ml
wody i dodajemy
mąkę, mieszamy i wlewamy do
czereśni, mieszamy. Gotowy
kisiel przelewamy do szklaneczek - porcja dla 3 osób.Smacznego.