Wykonanie

Przez Marzena 13 czerwca 2016
Szejki już na dobre wpisały się jadłospisu osób dabjących o swoje zdrowie. Niektórzy z nas są już nawet domowymi ekspertami.Najczęściej nie trzymam się przepisów i za każdym razem tworzę coś innego. Ten jednak zapisałam dla Was, bo jest smaczny i bardzo odżywczy. Jeżeli jednak nie dostaniecie nasion chia albo hempu to nie koniec świata, i wcale się tym nie martwcie. Poprostu wypijcie ten szejk na zdrowie.


Składniki
mleko migdałowe - 2 szkalnkinasiona hemp - 2 łyżkinasiona chia - 1łyżka
sok z cytryny lub jedna
mandarynka - 2 łyżkicarob - 2-3 łyżkiszczypta
solikilka kostek
lodudaktyle lub
cukier kokosowy - 2-3 łyżki
awokado - 1/4
jabłko - 1/4
cardamon - 1/4 łyżeczki
masło orzechowe z
nerkoców - 1 łyżeczkaInstrukcjeWszystkie składniki miksujemy w blenderze.