ßßß

Składniki:½ pęczka natki pietruszki1 duża łodyg selera naciowego1 awokado½ banan2 cm świeżego imbiru200 ml zimnego soku jabłkowego lub wody200 g truskawekOpcjonalnie:kilka listków świeżej miętyWykonanie:Łodygę selera naciowego myjemy, kroimy na mniejsze części. Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i za pomocą łyżeczki wydrążamy miąższ. Banana obieramy ze skórki, imbir obieramy i kroimy na kawałki. Pietruszkę opłukujemy pod bieżącą wodą. Wszystkie składniki przekładamy do blendara wlewamy odrobine wody lub soku i miksujemy do czasu uzyskania gładkiej masy. Następnie wlewamy pozostałą wodę/sok i miksujemy. Zblendowaną masę przelewamy na talerz dodajemy umyte truskawki i listki świeżej mięty.Smacznego!