ßßß
paczka podłużnych biszkoptów200g serka trzykrotnie mielonego500ml śmietanki 30%2 galaretki cytrynowe lub agrestowe4 łyżki cukru pudruposypka:100g wiórek kokosowych1 łyżka masła2 łyżki cukruBiszkoptami wyłożyć spód blaszki o wymiarach 25×35 cm.Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody i odstawić do ostudzenia.Zimną śmietankę ubić z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodawać partiami ser.Do masy serowej powoli wlewać zimną galaretkę cały czas mieszając na najniższych obrotach.Masę wylać na biszkopty i odstawić do stężenia.Na patelni rozpuścić masło z cukrem – dodać kokos i chwilę smażyć do lekkiego przyrumienia cały czas mieszając aby nie przypalić kokosu.Uprażonym kokosem posypać wierzch ciasta.Smacznego!!
