Wykonanie
Bardzo smaczna, nie za słodka, kokosowa masa.
Słodycz mozna sobie kontrolować dodając stopniowo
cukier puder. Jeśli lubicie bardziej słodkie dodajcie go po prostu więcej. Przepis z sweetapolita.com
Składniki :227 g
masła w temp. pokojowej500 g kremowego
serka typu philadelphia ( u mnie Quark )1 szklanka
cukru pudru ( w oryginale 2 i 1/2 szklanki )1 szklanka wiórek
kokosowychokoło 30 ml
śmietany kremówkiQuark dzień wcześniej zawinęłam w tetrową ściereczkę, położyłam na sitku nad miską i włożyłam na noc do lodówki. Drugiego dnia jeszcze porządnie odcisnęłam z nadmiaru
serwatki. Nie chciałam żeby masa podchodziła
wodą lub była zbyt rzadka. Myślę, że w
serku philadelphia będzie ten zabieg zbędny.
Masło ucieramy na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy
serek cały czas miksując. Kolejno partiami dodajemy
cukier puder. Można dodać więcej, w zależności jak bardzo kremy lubimy. Na koniec stopniowo dolewamy kremówkę uważając żeby masa nie była zbyt rzadka. Jeśli krem będzie za gęsty można dodać jej trochę więcej. Na koniec wsypujemy
wiórki kokosowe, dobrze mieszamy.Smacznego :)