ßßß Cookit - przepis na Maślany krem serowo-kokosowy do tortów

Maślany krem serowo-kokosowy do tortów

nazwa

Wykonanie

Bardzo smaczna, nie za słodka, kokosowa masa. Słodycz mozna sobie kontrolować dodając stopniowo cukier puder. Jeśli lubicie bardziej słodkie dodajcie go po prostu więcej. Przepis z sweetapolita.com
Składniki :
227 g masła w temp. pokojowej
500 g kremowego serka typu philadelphia ( u mnie Quark )
1 szklanka cukru pudru ( w oryginale 2 i 1/2 szklanki )
1 szklanka wiórek kokosowych
około 30 ml śmietany kremówki
Quark dzień wcześniej zawinęłam w tetrową ściereczkę, położyłam na sitku nad miską i włożyłam na noc do lodówki. Drugiego dnia jeszcze porządnie odcisnęłam z nadmiaru serwatki. Nie chciałam żeby masa podchodziła wodą lub była zbyt rzadka. Myślę, że w serku philadelphia będzie ten zabieg zbędny.
Masło ucieramy na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy serek cały czas miksując. Kolejno partiami dodajemy cukier puder. Można dodać więcej, w zależności jak bardzo kremy lubimy. Na koniec stopniowo dolewamy kremówkę uważając żeby masa nie była zbyt rzadka. Jeśli krem będzie za gęsty można dodać jej trochę więcej. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe, dobrze mieszamy.
Smacznego :)
Źródło:http://kuchennefascynacje.blox.pl/2014/05/Maslany-krem-serowo-kokosowy-do-tortow.html