ßßß
Zdrowy pomysł, na szybki w przygotowaniu smakołyk dla dzieci od 8 miesiąca życia. Bez cukru, bez chemii, z dobrej mąki.Potrzebujecie patelni i kilku minut cierpliwości.Te biszkopciki to idealny pomysł na drugie śniadanie, deser, spacer czy rodzinny piknik.Testowane na moich dzieciakachSkładniki na kilka małych biszkoptów lub jeden duży omlet:1 jajko1 łyżeczka mąki pszennej pełnoziarnistej1 łyżeczka mąki orkiszowej (lub innej)Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtko i mąkę. Delikatnie mieszamy całość łopatką.Smażymy na mocno rozgrzanej patelni bez tłuszczu, przez 1 minutę po każdej ze stron.Możemy przygotować jeden duży omlet lub 4 mniejsze.Do ciasta biszkoptowego możemy dodać garść rodzynek lub daktyle. Zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut, odsączamy i dodajemy do ciasta przed smażeniem.Z gotowego ciasta, możemy wyciąć ciasteczka w różnych kształtach.Omlet podajemy z konfiturą, owocami lub miodem.Smacznego!