Wykonanie

Zdrowy pomysł, na szybki w przygotowaniu smakołyk dla dzieci od 8 miesiąca życia. Bez
cukru, bez chemii, z dobrej
mąki.Potrzebujecie patelni i kilku minut cierpliwości.Te biszkopciki to idealny pomysł na drugie śniadanie, deser, spacer czy rodzinny piknik.Testowane na moich dzieciakachSkładniki na kilka małych
biszkoptów lub jeden duży omlet:1
jajko1 łyżeczka
mąki pszennej pełnoziarnistej1 łyżeczka
mąki orkiszowej (lub innej)
Białko oddzielamy od
żółtka i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy
żółtko i
mąkę. Delikatnie mieszamy całość
łopatką.Smażymy na mocno rozgrzanej patelni bez tłuszczu, przez 1 minutę po każdej ze stron.Możemy przygotować jeden duży omlet lub 4 mniejsze.Do ciasta
biszkoptowego możemy dodać garść
rodzynek lub
daktyle. Zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut, odsączamy i dodajemy do ciasta przed smażeniem.Z gotowego ciasta, możemy wyciąć
ciasteczka w różnych kształtach.Omlet podajemy z
konfiturą,
owocami lub
miodem.Smacznego!