ßßß
Składniki:8 jaj2 szkl. cukru2 szkl. mąki1 łyżka octu1 łyżeczka proszku do pieczenia4-5 opakowań pierników typu "katarzynki"słoik powideł śliwkowych (można zrobić bez)1 budyń śmietankowy na 0,75 l mleka0,75 l mlekamargaryna lub masłotabliczka gorzkiej czekolady50 ml śmietany kremówkiSposób przygotowania:Białka ubij na sztywno. Dodaj cukier, żółtka, ocet i proszek. Delikatnie wmieszaj mąkę. Wstaw do nagrzanego piekarnika (temp. 180 st.) i piecz ok. 40 minut. Biszkopt wyjmij z piekarnika i ostudź.Przygotuj krem - ugotuj budyń. Po ostudzeniu zmiksuj go z margaryną.Wystudzony biszkopt przekrój na pół. Spodnią część posmaruj powidłami i ułóż na nich pierniki - ściśle, jeden obok drugiego. Przykryj przygotowanym wczesniej kremem. Połóż drugą warstwę biszkoptu. Czekoladę roztop z kremówką i wylej na biszkopt jako polewę.Wstaw do lodówki.