ßßß
Dzisiaj pomysł na szybki i pyszny obiad. Pomysł na przekąskę, którą podamy na spotkaniu rodzinnym lub ze znajomymi. Danie smakowite i bardzo syte. Nakarmi każdego głoda. Zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego. Z dodatkami jakie lubicie.Można tutaj puścić wodze fantazji. Idealne danie na jesień, mogą być podane same lub w towarzystwie zupy kremu, sałatki czy sosów. Za oknem raptem 2 stopnie brrr, ale humor dopisuje i z uśmiechem ruszam do pracy. Miłego dnia wam życzę i smacznego :-)Zapraszam :-)Składniki:- opakowanie ciasta francuskiego- ulubiona kiełbasa lub szynka- 100 g sera żółtego- ketchup- sos paprykowy ostryWykonanie:Płat ciasta francuskiego rozwinąć i posmarować ketchupem oraz sosem paprykowym ostrym. Rozłożyć cienkie plastry kiełbasy lub szynki. Posypać startym serem - 1/4 sera zostawić do posypania pizzerinek na wierzchu. Zawinąć ciasto ciasno jak roladkę i pokroić na plastry. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - nadzieniem na papier i lekko docisnąć. Posypać pozostałym serem. Zapiec w nagrzanym piekarniku do 190 stopni przez 30-35 minut.