Wykonanie

Dzisiaj pomysł na szybki i pyszny obiad. Pomysł na przekąskę, którą podamy na spotkaniu rodzinnym lub ze znajomymi. Danie smakowite i bardzo syte. Nakarmi każdego głoda. Zakręcone pizzerinki z
ciasta francuskiego. Z dodatkami jakie lubicie.Można tutaj puścić
wodze fantazji. Idealne danie na jesień, mogą być podane same lub w towarzystwie zupy kremu, sałatki czy
sosów. Za oknem raptem 2 stopnie brrr, ale humor dopisuje i z uśmiechem ruszam do pracy. Miłego dnia wam życzę i smacznego :-)Zapraszam :-)Składniki:- opakowanie
ciasta francuskiego- ulubiona
kiełbasa lub
szynka- 100 g
sera żółtego-
ketchup- sos
paprykowy ostryWykonanie:Płat
ciasta francuskiego rozwinąć i posmarować
ketchupem oraz sosem
paprykowym ostrym. Rozłożyć cienkie plastry
kiełbasy lub
szynki. Posypać
startym serem - 1/4
sera zostawić do posypania pizzerinek na wierzchu. Zawinąć ciasto ciasno jak roladkę i pokroić na plastry. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - nadzieniem na papier i lekko docisnąć. Posypać pozostałym
serem. Zapiec w nagrzanym piekarniku do 190 stopni przez 30-35 minut.
