ßßß
1. Produkty:ciasto francuskie 190 g - 11 g białka, 45 g tłuszczów, 76 g węglowodanów, kcal 708ser żółty 80 g - 20 g białka, 17 g węglowodanów, 230 kcalszynka 90 g - 18 g białka, 8 g tłuszczów, 149 kcalpapryka czerwonaketchup2. Czas przygotowania:30 minut3. Sposób przyrządzeniaCiasto francuskie kupiłem gotowe więc nie będe opisywał sposobu jego przyrządzenia. Ciasto pokroiłem na 3 pasy 10 cm szerokości. Na każdy pas przeznaczyłem 2 plastry sera, 2 plastry szynki i pokrojoną w paski paprykę. Na pas ciasta należy położyć ser, szynkę, paprykę i dodać ketchup, następnie zawinąć w jak najcieńszy rulonik. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni, piec około 20 minut. Do uzyskania brązowego koloru ciasta.4. Ocena smaku10/105. WaloryDużo białka, węglowodanów.6. UwagiCiasto jest tłuste i kruche, pozostałe składniki również są tłuste. Zalecałbym zrobić to samo danie, ale z ciastem drożdżowym - jest zdecydowanie mniej tłuste i ma mocniejszą strukturę.7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:bialko: 49 gwęglowodany: 93 gtłuszcze: 70 gkcal: 1088Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):90 g białka, 48 g tłuszcz ów, 223 g węglowodanów, 1684 kcalMoje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 1 02 kg):204 g białka, 153 g tłuszcz ów, 403 g węglowodanów, 3804 kcal