Wykonanie
Zapraszam was na kolejną pastę na kanapki. Tym razem z
ryby w puszce. Możecie w
sumie użyć do wykonania tej pasty różnego rodzaju
ryby, ja akurat miałam
makrelę.Pasta świetnie smakuje i ma zdecydowany smak, super na śniadanie lub kolację. Ja zrobiłam taką pastę wieczorem i zjedliśmy ją na śniadanie.Zapraszam :-)Składniki:- filet z
makreli w oleju- 2
ogórki konserwowe (małe)- garść
szczypiorku- odrobina
soli himalajskiej- świeżo zmielony
pieprz- 1 czubata łyżka
ketchupu-
ogórek,
pomidor,
czerwona cebula,
ogórek konserwowy jako dodatki na wierzch kanapkiWykonanie:
Rybę odsączamy z
oleju i przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone drobno
ogórki,
szczypior,
sól,
pieprz oraz
ketchup. Mieszamy widelcem rozdrabniając
rybę. Przekładamy ją na kanapki - u mnie
pieczywo chrupkie i układamy na wierzch dodatki, które lubimy. Ja podałam z
pomidorkami,
ogórkiem, posiekaną drobno
czerwoną cebulką i
szczypiorkiem, oraz kawałkiem
ogórka konserwowego.