ßßß
Składniki:200 g sera feta200 g sera mozzarella1 szkl. czarnych oliwek1 szkl. zielonych oliwek1 szkl. pieczarek marynowanych5 ogórków konserwowych7 suszonych pomidorów w zalewie1 szkl. czosnku konserwowego z ziołami100 g płatków migdałowych1/2 łyżeczki różowej soli himalajskiej1 łyżka musztardy1 łyżka octu balsamicznego1 łyżka miodu100 ml oliwy z oliwekpieprz
Sposób przygotowania:Do miski wrzuć pokrojone na pół oliwki, osączony czosnek, pokrojone na cztery części pieczarki. Dodaj pokrojone w kostkę ogórki konserwowe, w paseczki pomidory suszone i uprażone na suchej patelni płatki migdałowe. Pokrój sery w kostkę. Wszystko wymieszaj. Z oliwy, octu, musztardy, miodu oraz soli i pieprzu przygotuj sos vinegrait - najlepiej wymieszaj potrząsając zakręconym słoiczkiem. Polej sałatkę.