Przepis dostałam od teściowej mojej siostry... Nie ukrywała, że autorką jest Ewa Wachowicz - o ryginalny przepi s. Musiałam przyznać - od pierwszego kęsa - że ma w sobie to "coś". Świetnie imituje sernik. Jest lekko kokosowy, lekko brzoskwiniowy. Taki wiosenny :)Składniki:3 szkl. mąki1 kostka masła1/2 szkl. cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia5 żółtek1 kg jogurtu brzoskwiniowego1/2 szkl. cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia5 białek200 g wiórek kokosowych1 budyń śmietankowySposób przygotowania:Z mąki, masła, 1/2 szkl. cukru i 2 łyżeczek proszku zrób kruszonkę. Następnie zrób kopczyk i wbij żółtka. Wyrabiaj tak długo, aż wszystkie składniki się połączą. Kruszonkę podziel na dwie części.Do jogurtu dodaj pozostały cukier, proszek do pieczenia oraz budyń. Delikatnie dodaj wiórki. Z białek ze szczyptą soi ubij pianę i delikatnie połącz z masą jogurtową. Połowę ciasta kruszonki rozłóż na dnie formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką. Nałóż masę i posyp resztą kruszonki.Piecz na złoty kolor w 160 st. przez 1 godzinę.