Zdrowo :) i smacznie. Młodacukinia nadziewana ryżem i tuńczykiem. Idealna na obiad. Rewelacyjna na kolację. Porcja ma tylko 400 kcal, więc godna polecenia dbającym o linię. Spróbujcie :)Składniki: (1 porcja)1 młodacukinia100 ml rosołu warzywnego30 g ryżu (najlepiej brązowego)130 g tuńczyka w oleju z puszki1 mała cebulka1/4 pęczka natki pietruszkisólpieprz4 łyżki pasty ajwarpapryka w proszkuSposób przygotowania:Ryż ugotuj w rosole - trwa to ok. 30 minut. Piekarnik nagrzej do 200 st. Cukinię umyj, przekrój wzdłuż i wydrąż. Posól. Miąższ drobno pokrój, wymieszaj z ryżem i tuńczykiem (bez oleju). Cebulkę drobno posiekaj, natkę posiekaj, dodaj do ryżu. Dopraw solą, pieprzem, papryką i ajwarem. Połówki cukinii napełnij farszem, ułóż w brytfannie i piecz 35 minut.