ßßß Cookit - przepis na Gotowana kapusta pekińska z pomidorami i boczkiem

Gotowana kapusta pekińska z pomidorami i boczkiem

nazwa

Wykonanie

Białą kapustę w wersji gotowanej znamy chyba wszyscy, prawda? Różne są sposoby jej przygotowania i każdy ma swoją ulubioną :) Moim ostatnim odkryciem jest gotowana kapusta pekińska. Dotychczas jadłam ją w wersji surówkowej i raz czy dwa w gołąbkach. Koniecznie musicie spróbować ją w wersji na ciepło z aromatycznym boczkiem i słodkimi pomidorami :)
Składniki:
1 średnia kapusta pekińska
10-15 dag boczku wędzonego
4 pomidory
1/2 łyżki masła
kilka łyżek oleju
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Kapustę oczyść poszatkuj. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż go na oleju. Następnie dodaj poszatkowaną kapustę i masło. Duś do miękkości ok. 10-15 minut. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i dopraw do smaku sola oraz pieprzem.
Źródło:http://www.pilkawkuchni.pl/2016/01/gotowana-kapusta-pekinska-z-pomidorami.html