Wykonanie
Klimat pierniczkowy trwa... Testowanie też :) Tym razem kolejny przepis pani Doroty . Pierniczki są szybkie w przygotowaniu, pięknie pachną, ładnie się pieką... Same zalety. Próbujcie. Polecam :)
Składniki:550 g
mąki pszennej300 g
miodu100 g
cukru pudru120 g
masła1
jajko2 łyżeczki
sody oczyszczonej2 łyżeczki domowej
przyprawy do piernika lub 2 opakowania gotowej2 łyżeczki
kakaoSposób przygotowania:
Miód i
masło podgrzej w garnuszku i ostudź. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj je łyżką. Następnie wyrób chwilę ręcznie. Wałkuj na stolnicy na grubość 2-3 mm i wycinaj dowolne kształty. Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz 8-10 minut w 180 st.